BANDEN & ONS BANDENHOTEL

 

 

Autobanden nodig?

Voor nieuwe autobanden en montage bent u bij Autoservice Nieland aan het juiste adres. 

Informeer naar de mogelijkheden en hou alvast uw bandenmaat bij de hand, deze maataanduiding vindt u aan zijkant van uw band. bijvoorbeeld: 195/55R16 98H of 205/55R16 96V. Mocht u dit niet kunnen vinden helpen wij u daar graag bij, u kunt gerust langsrijden dan kijken wij welke maat banden u nodig heeft.

Zijn uw banden versleten of lek?  Autoservice Nieland kan dat in de regel snel voor u oplossen. Zomerbanden, Winterbanden of All-season banden geen probleem!

Is uw band lek gegaan door een spijker o.i.d. dan kunnen wij de auto band meestal repareren met een prop, hiermee is de band weer net zo goed als voordat deze 'lek' raakte door de spijker. Bel dan even op en wij proberen u dezelfde dag nog te helpen.

 

Winterband  

Winter banden voor uw auto verzekeren u van veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar bij lagere temperaturen en op droge wegen geniet u van de voordelen. Daarom is het voor uw eigen en andermans veiligheid een goede zaak om deze zachtere bandensoort te monteren in winterse omstandigheden.

We adviseren vroegtijdig uw winterbanden te bestellen en te monteren. Veelal vanaf Oktober heeft u al baat bij winterbanden, onder de 7 graden is aanbevolen. Daarbij bent u dan gegarandeerd dat de winterbanden leverbaar zijn.

Bandenfabrikanten produceren veelal in de zomer de gehele voorraad. Daardoor kan het zijn dat winterbanden in december of januari al uitverkocht zijn.

Winterbanden verplicht?

In Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk is het verplicht om met de juiste auto banden te rijden. Dat betekent winterbanden in de winter. Het niet hebben van winter banden weegt bij een ongeluk zwaar mee in de schuldvraag. In Oostenrijk moeten de autobanden minimaal 4 mm profiel hebben.
In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht. Maar hinderlijk rijden door slechte autobanden is strafbaar en ook hier word bij een ongeluk de schuld vaak gelegd bij de chauffeur die zonder winter auto banden rijdt.

Profilering

De profieldiepte is van groot belang bij o.a. regen. Tussen de 2,5mm en 1,6mm zal u in ieder geval het advies krijgen om de band te vervangen. Onder de 1.6mm is het volgens de APK normering afkeur voor deze band.

Een winterband is al slecht vanaf 4 mm restprofiel of lager, het is dus zaak dit tijdig te controleren.

Bandenhotel

Bij Autoservice Nieland bent u ook aan het juiste adres voor een veilige opslag van uw banden in ons bandenhotel. Uw banden kunt u per half jaar opslaan, ze zijn verzekerd mocht er iets gebeuren én uw banden kunnen bij elke wissel des te sneller worden gemonteerd. Zo houd u ruimte over, schone handen en houd u tijd over!

 

Wilt u gemakkelijk en online uw afspraak inplannen?

Vul dan ons online afspraken formulier in hieronder!